چه کاربر خانگی هستید یا حرفهای، اگر میخواهید قدرت مانور بیشتری با دریل داشته باشید و خود را محدود به پریز و سیم نکنید، یا اگر در محیطهایی کار میکنید که در آنها دسترسی به پریز برق امکانپذیر نیست، دریل شارژی با داشتن باتری بادوام و قدرتمند، بهترین انتخاب برای شما است. دریل شارژی زمانی درست کار میکند که از آن درست نگهداری کنید. به همین خاطر در این نوشتار از مجله رونیکس، صفر تا ۱۰۰ نگهداری از دریل شارژی و نحوه نگهداری از باتری دریل شارژی را به شما آموزش میدهیم.
رونیکس را بخوانید.
گرما، سرما و رطوبت، دشمن دریل شارژی و باتری
در آموزش نحوه نگهداری از دریل شارژی، به این نکته توجه کنید که باید از ابزار خود در مکانی با شرایط دمایی متعادل نگهداری کنید. حرارت بیش از حد، دشمن باتری و دریل شارژی است. اگر در محیطی با دمای بسیار بالا کار میکنید، حواستان باشد که احتمال آسیب به باتری و انفجار آن وجود دارد. فضای باز و تابش مستقیم خورشید، وجود وسایل گرمایشی مختلف در کنار دریل شارژی و دمای بالای محیط، فضاهایی پرریسک برای کار با این ابزار هستند.

همچنین، در فصول سرد سال از دریل شارژی در فضای آزاد نگهداری نکنید؛ چراکه دمای انجماد موجب تخلیه سریع باتری آن میشود. ممکن است باتری از کار بیفتد یا در خوشبینانهترین حالت، سریعاً شارژ خالی کند. به این نکته نیز توجه کنید که ابزار شارژی و باتری آن نباید در معرض رطوبت هوا یا رطوبت محیط قرار بگیرند؛ چراکه باتری و ابزار به شدت دچار خوردگی شده و نهایتا خراب میشود.
مزیت کیت دریل شارژی 8905K رونیکس در مقایسه با سایر محصولات مشابه موجود در بازار ابزار، موتور براشلس ضد آب و باتری باکیفیت و مقاوم آن در برابر سرما است. میتوانید از این دریل قدرتمند حتی در شرایط آبوهوایی سرد و مرطوب، با خیال راحت و بدون نگرانی از آسیب به دستگاه استفاده کنید.
مکان مناسبی را برای نگهداری از دریل شارژی انتخاب کنید
اگر گردوغبار از طریق منافذ دریل شارژی وارد قطعات داخلی آن شود، طول عمر ابزار کمتر شده و عملکرد آن ضعیفتر میشود. به همین دلیل، در آموزش نحوه نگهداری از دریل شارژی به شما توصیه میکنیم ابزاری را بخرید که کیف BMC یا کیف ابزار برزنتی و مقاوم داشته باشد. اگر هم ابزار بدون کیف عرضه میشود، جعبه و کیف ابزار مخصوصی برای آن در نظر بگیرید. پس از تمامشدن کارتان، دریل را در کیف مخصوص آن قرار دهید و درب آن را ببندید تا گردوغبار به داخل آن نفوذ نکند.
برای نگهداری از دریل شارژی، آن را بالاتر از سطح زمین قرار دهید تا مستقیماً روی زمین قرار نگیرد. اگر در فضای باز یا در محیطی خارج از کارگاه و ساختمان با دریل شارژی فعالیت میکنید، پس از اینکه کارتان را انجام دادید، دریل را روی زمین نگذارید؛ برای اینکه جرم و آلودگی زمین یا گردوغبار به داخل ابزار شما نفوذ میکند. همیشه مقوا یا یک تکه پارچه محکم و مقاوم به همراه داشته باشید و دریل را در صورت نیاز روی آن بگذارید. همچنین، مکان نگهداری از دریل شارژی باید خشک بوده و دمای آن متعادل باشد. وجود رطوبت در محیط و نفوذ آن به داخل دستگاه باعث میشود تا قطعات دریل شارژی زنگ بزند و خراب شود.
دریل شارژی را پس از استفاده تمیز کنید
برای جلوگیری از نفوذ گردوغبار یا ذرات براده و خاک اره به داخل دستگاه، آن را با کمک یک پارچه مناسب، پس از هر بار استفاده تمیز کنید. برای تمیزکردن و رفع مسدودیت شیارهای تهویه ابزار نیز هیچ وقت از برس استفاده نکنید؛ چون برس به جای اینکه این ذرات را حذف کند، آنها را به داخل دستگاه هل میدهد و در درازمدت موجب آسیب جدی به قطعات ابزار میشود. برای این کار باید از هوای فشرده یا دمنده استفاده کنید.
روغنکاری دورهای دریل شارژی را فراموش نکنید
برای اینکه گرمای بیش از حد محیط یا خوردگی احتمالی، به دریل شارژی آسیب نزند، لازم است قسمتهای متحرک ابزار شارژی خود را در فواصل زمانی منظم روغنکاری کنید. سه نظام، قسمت اصلی هر دریل است که مته را نگه میدارد. معمولا سهنظامهای آچاری هر از چند گاهی نیاز به روغنکاری پیدا میکنند.
اگر سه نظام دستگاه تمیز است اما مته راحت نمیچرخد، احتمالا سه نظام گیر کرده و باید مشکل این قطعه را با روانکردن آن به وسیله روغن رقیقکنندۀ استاندارد برطرف کنید. سهنظام را برای روغنکاری به طور کامل باز کنید و پس از روغنکاری، چند بار آن را شل و سفت کنید تا روغن را خوب جذب کند. دندانه بیرونی سهنظام را هم روغنکاری کنید تا دیگر مشکلی پیش نیاید.